Härligt hundliv

Alla inlägg den 9 mars 2014

Av Jessica - 9 mars 2014 06:39

I går var det första clinicen av två för norska Siv Svendsen. Ämnet var fotgående och clinicen var både rolig och givande. Siv är verkligen en inspirerande och härlig person. En del av det hon visade var sådant som vi haft i vår träning tidigare medans andra saker var nya för oss. Här är lite av det vi tar med oss i framtiden:

  • Utvecklad klossträning. När man bantat ner klossen till en target kunde Siv lägga ut flera sådanna till en "bana". Ex höger om på target, raksträcka, vänster om på target, raksträcka osv med massor av belöning i svängarna. 
  • Jobba med omvänt lockande i svängarna. 80 % stadga, 20 % rörelse
  • Låsa huvudet. Siv hade lärt sin hund att låsa huvudet mot låret. På så sätt blev positionen i ex högersvängarna väldigt fin.
  • Tempo - mkt träning i olika tempon
  • Rythm. Här visade Siv hur man kunde jobba med musik för att hitta rätt tempo i fotgåendet för just sin hund. Spännande!
  • Starter - inte fastna i att alltid starta fotgåendet från sitt utan ex låta hunden runda föremål och sedan komma in i fot, kasta i väg godis, göra slalom mellan benen, eller som vi testar i början av filmen nedan att låta en person hålla hunden och sedan släppa när man ger fotsignal. 
  • Belöning/sinnestämmning. Inte bara olika leksaker/godissorter utan också olika belöningsritualer kring dessa som skapar olika sinnesstämningar hos hunden. Extra bra belöning i uthållighetsträning. 
  • "Allt ändrar sig" - utom hundens position. Vi fick en härlig uppvisning på alla möjliga sätt man kan gå (eller krypa på :) ) och meningen är att hur föraren än rör sig ska hundens position vara konstant. 

I eftermiddag är det dags för nästa clinic "träningstävling" ska bli så himla spännande   

Efter clinicen i går var grabbarna på kalas så jag och Tommy passade på att åka ner och träna lite lydnad/tricks. Vi är alla så glada att kunna träna ute igen och passet blev riktigt riktigt grymt. Det var lite strul med filmen i går men nu verkar den funka   




Presentation


LP1 LP2 SEVCH RLDN RLDF Tikk-A-Ring's Ten Dreams "Smilla" och Sunsilk's Quick Maniac

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor vi gillar


Ovido - Quiz & Flashcards