Härligt hundliv

Alla inlägg den 14 maj 2015

Av Jessica - 14 maj 2015 19:10

I dag var det tredje gången gillt för oss i högrespåret. Båda gångerna tidigare har vi kommit till apport två och sedan har det hänt något så jag var väldigt rädd att behöva bli besviken idag igen. Vårt påsläpp var inte förrän kl. 10.30 och innan dess hann Bettan och Lova köra sin appelldebut i spåret. Lova var inte så sugen på apporterna idag men klarade att spåra hela vägen. Grymt kul, nu är dom inne i bruksträsket på riktigt!   Eftersom någon bestämt att det betyder betyg 0 att strunta i apporterna hoppade dom lydnaden och anslöt sig till oss i skogen. Vi hann med en hel del pepptalk och pratade om hur man hanterar motgångar på tävling. Eftersom jag hatar kommentarer som "Åh vad synd" (låter SÅ trist och opeppigt) eller "nästa gång fixar ni det" (hur fasen vet du det liksom)  beslutade vi att Bettan istället skulle ropa till oss att vi var riktiga sopor och att jag lika gärna kunde börja samla frimärken om jag kom tillbaka utan slut. Sånt man själv tänker men som låter helknasigt om någon annan skulle säga det. Värsta grymma strategin, bara tanken på folks min när Bettan skulle stå och skrika på mig gjorde att det kändes helt ok om vi inte skulle lyckas ta oss runt. Ha,ha vem behöver mental träning när man har galna träningskompisar.    För tredje gången i rad gjorde han ett bra upptag och framspår. Betyget blev 10-9.5 Sedan spårade han på fint men tyvärr glömde vi tre apporter i spåret vilket resulterade i en 7:a. Men var så sjukt glad att vi kommit runt, två apportstrenden var bruten och jag skulle äntligen få testa hur uppletet och lydnaden fungerade på tävling! Det har liksom varit vårens mål med spåret, att få en avstämning hur vi ligger till med lydnad och upplet inför hösten då vi ska satsa helhjärtat på att klara högrerapporten. Spår är kul men det ingår på tok för lite trevligt sällskap och god mat för min smak.  Lite synd bara att vi inte fick testa vår nya misslyckandestrategi.. Inför uppletet var jag rätt nervös då det var en platt och öppen ruta vilket är typ det sämsta för min springgalna kompis. Men han var grym! Full fart innanför rutan och alla föremål in på 2.5 minut. Lite slarvig ingång gav betyg 9-9.5 men vi var mer än nöjda.

Lydnaden var helt okej, det fanns både stjärnglimtar och hemläxor. Skönast var att inget riktigt oväntat hände förutom att han la sig när jag lämnade honom för inkallningen. Det blev inte heller några 0:or förutom platsen som vi avstod. 


Stjärnglimtar

Fotgåendet - 8.5-8.5  Inte vårt bästa men en jäkla bra lägstanivå. Fin språngmarsch. Trängde något ibland vilket inte hör till vanligheten. 

Framåtsändandet  5-5 JÄTTEDUMT att jag inte stöttade honom i brytpunkten på andra sträckan där han blev alldeles för lång. Första sträckan var grym och i båda skicken gick han rakt och fint. Bra fart i inkallningen och i utskicken. Kommer bli riktigt bra så småningom. Älskar det här kluriga momentet!

Skall  10-9 (jag var tvungen att sätta om honom innan då han satt lite snett vilket ena domaren ansåg vara efter momentet startat)

Tungen 9-8 (hamnade lite bakom mig i sättandet) Bra fart, helt ljudfritt men kom tyvärr tokigt i ingången.

Hoppet 10-10 Fint avstånd s 


Hemläxa

Inkallning med ställande - 6.0- 6.5 I samband med att vi fick bakslag på platsen började lämnandena i inkallningen att strula och han började helt enkelt att springa efter mig. Med den utgångspunkten är jag glad att han inte lämnade platsen. Däremot var det mindre bra att han valde att nosa och sedan lägga sig. Själva inkallningen och ställandet var helt ok även om det alltid går att få till ännu snabbare ställanden. Men det är lämnandemomentet som vi behöver fokusera mest på ett tag framöver. Har en plan för både det och platsen.

Kryp - 6.5-7  Är ju ett moment vi har svårt med men ville absolut inte att han skulle bli hög ytterligare en tävling och valde därför att hjälpa honom ordentligt. Känns som vi är på rätt väg i allafall och i sommar ska vi väl få till det.

Framåtsändandet - Brytpunkt,brytpunkt,brytpunkt. Det vi behöver träna på framöver. Vi behöver dessutom kedja  momentet mer eftersom det var så mycket svårare sträcka två.


Det har varit en helt fantastisk dag och jag känner mig så sjukt glad och nöjd. Förutom Bettan var våra träningskompisar Malena och Ammie på plats för att heja och peppa. Grymt mycket värt. Nu siktar vi mot högrerapporten i höst. Då ska vi vara redo!

 


Presentation


LP1 LP2 SEVCH RLDN RLDF Tikk-A-Ring's Ten Dreams "Smilla" och Sunsilk's Quick Maniac

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor vi gillar


Ovido - Quiz & Flashcards