Härligt hundliv

Direktlänk till inlägg 20 december 2011

Underbara ridhus!

Av Jessica - 20 december 2011 08:28

I går bar det av till ridhuset i Väsby för lite lydnadsträning. Var först tveksam till om vi skulle åka då Smilla varit lite låg de senaste dagarna (troligtvis beroende på att hon snart ska löpa). Vi åkte i alla fall och så fort vi klev in i ridhuset blev tjejen som förbytt - helt vild och galen. Hon kom antagligen i håg hur kul det var förra veckan... Körde sittande i grupp och platsliggning men stod ganska nära. Hakan i backen fungerar bra men i dag blev det ett litet ljud under platsliggningen. Jag tror dock det just i dag handlade mer om för hög aktivitetsnivå än om otrygghet.


 Eftersom vi måste bli bättre på att träna lite längre kedjor valde jag att sätta ihop fria följet- läggande under gång- inkallningen - rutan och apporteringen. Passade på att få hjälp med kommendering då vi är fler som tränar. Smilla var supertaggad och hade en jättefin attityd hela kedjan. Läggande under gång har vi inte gjort på länge och straffet för utebliven träning blev att hon fuskade och inte la ner armbågarna ordentligt. Rutan funkade inte alls, vi får nog gå tillbaka och köra mycket target ett tag. Senaste veckan har vi tränat mycket på ingångar vilket visade sig i inkallningen som blev jättefin. I apporteringen hade hon lite för mycket fart ut och for rakt in i apporten, men sen var det full fart in! Bröt innan ingången och belönade kedjan.


Totalt sett var jag supernöjd, gillar verkligen när hon är så där hyper även om det medför att hon missar vissa detaljer. Kan också konstatera att man blir bra på det man tränar (konstigt va?). Synd bara att det inte räcker att hunden lär sig det en gång utan att det måste underhållas hela tiden.  Vi hann naturligtvis med massa annan träning (och fika) också. Det är lite svårt att hålla sig till planen och bara träna vissa moment när man precis kommit på att man behöver träna allt hela tiden. Hade tänkt koncentrera mig på fjärren och vittringen men insåg att hon var i helt fel aktivitetsnivå för dessa moment. I stället blev det fokus på rutan, hopp och apporteringen. Vi gjorde också om kedjan men denna gång utan kommendering vilket gick bra förutom att hon har börjat sätta sig i rutan???????


Målet är ju att kunna köra lkl 3 i slutet av nästa sommar och efter passet gjorde jag en liten avstämning hur vi ligger till:

Sittande i grupp - Har inte varit några problem men står fortfarande ganska nära

Platsliggning-  Börjar tro att det kanske finns ett hopp om detta moment...

FF - Funkar bra, mest en fråga om att träna mycket på att hon kan bibehålla koncentrationen och strunta i kommenderingen. Tempoväxlingarna är super och stegförflyttningarna ok men behöver slipas på.

Sättande- Ligger vi lite lågt med, men momentet fungerar ok på hemmaplan.

Inkallande med ställande - Börjar arta sig, kör fortfarande mycket varsågod övningar.

Rutan - Behöver tränas mycket. Hon börjar bli duktig på att lägga sig på avstånd vilket vi tränar separat.

Metallapport- Vårt bästa moment just nu, behöver bara finslipa på ingångarna.

Hopp apport - Börjar också se väldigt bra ut. Jag har baklängeskedjat momentet och kommit fram till sista länken där jag kastar föremålet.

Vittringen - 100 % rätt på hemmaplan så nu tränar vi i olika miljöer.

Fjärr - Börjar se riktigt fin ut på hemmaplan men står fortfarande nära. Har börjat träna i andra miljöer också.  


Nästa måndag blir det ingen ridhusträning eftersom det är annandag jul så nu får vi längta i två veckor. Fattar inte hur man ska hinna träna allt om det ska vara en massa helgdagar i vägen....  Ska i alla fall försöka ta mig ut till Tommys jobb i dag och köra ett litet pass på konstgräset. 





 
 
Ulla & skäggkillarna

Ulla & skäggkillarna

20 december 2011 14:26

Jag älskar ridhusträningen, Rutan satt som en smäck för Axel igår. Apporteringen funkade ju så länge han hade vår egen, hahahaha. Får fråga om jag får använda den på tävling!!?!?!

http://www.schnauzermania.se

 
Jennie

Jennie

20 december 2011 14:57

Haha så det blir lydnad ändå för er! :-) Felix är också vild och galen när han får köra i ridhus, får se om det råkar finnas nån kulig ridhustävling i början av året... och om jag kanske kanske kanske funderar på att anmäla oss... Hm!!

http://springer.ejneroos.se

 
Jennie, Felix & Robin

Jennie, Felix & Robin

20 december 2011 17:58

Haha ja startklara är vi... han kan ju alla moment om han bara är på humör - och det märker man först just när man ska till att gå in på plan! :) Frågan är snarare om jag ser nån vits med att lägga pengar & tid en ledig dag på att starta med honom, får se hur mkt jag har att göra och fundera på det... Annars får han fortsätta vara min agilityvoffsing :) Bobban däremot hoppas jag få startklar så småningom!

Vi tränar gärna agility, får väl se om snön tänker ligga eller försvinner... Hade varit toppen att träna tillsammans inomhus men kan nog bli svårt! Vi får ta "sightseeing-promenaden" nån dag iaf! :)

http://springer.ejneroos.se

 
Ingen bild

Anna-Lena & gänget

20 december 2011 20:03

Låter som att ni har kommit en bra bit på väg - härligt!! Här ligger vi lågt ett tag till, Rusa är fortfarande "sjukskriven" efter kastreringen. Men sedan så!!! Ha det så gott!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 23 oktober 2016 08:05

I helgen gick Svenska Räddningshundsförenings årliga lagtävling av stapeln. Vårt lag "Räddare kan ingen vara" fick ett avhopp tidigare i höst och plockade då in Taylors husse Uffe. Taylor kunde själv inte delta men Uffe hängde med som teamledare, någ...

Av Jessica - 3 oktober 2016 15:33

Det är först nu när vi hoppat av räddningsutbildningen som jag inser vilka oceaner av tid vi lagt ner. Skulle tippa att vi tränat räddning i snitt ca 10 timmar per vecka senaste året. Lägger man sedan till spår upplet, lydnadsträning, vanliga hundäga...

Av Jessica - 25 september 2016 17:29

I fredags åkte vi ner till Linköping för en lägerhelg med räddningsutbildningen. Vi var nog alla lika överaskade över hur fint boendet var, ett trevligt vandrahem precis vid Göta kanal. Helt klart ett ställe vi kommer att besöka fler gånger!    ...

Av Jessica - 7 september 2016 10:01

Var länge sedan det blev något bloggat nu. I slutet av sommaren kände vi oss äntligen säkra på platsen och startade klass 2 i Skutskär. En knäpptyst och trygg hund i platsen var dagens seger. Som startnummer 1 var det var det nästan omöjligt att ladd...

Av Jessica - 17 juli 2016 19:45

I onsdags åkte jag och Quick ner till Skövde för att vara med på räddningsläger. Då boendet bestod av två omklädningsrum som alla skulle dela på tog jag med tältet som verkade som ett klart mer lockande alternativ. Men då jag för en gång skull anländ...

Presentation


LP1 LP2 SEVCH RLDN RLDF Tikk-A-Ring's Ten Dreams "Smilla" och Sunsilk's Quick Maniac

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor vi gillar


Ovido - Quiz & Flashcards