Härligt hundliv

Alla inlägg den 10 april 2012

Av Jessica - 10 april 2012 11:08

och gladast av alla är nog Smilla som lyckades sno allt barnens godis som de fått när de gått påskkärringar samt alla barnens påskägg. Behöver jag säga att hon inte är så poppis här hemma? Som tur var fanns det nästan ingen choklad i men jag är imponerad av hennes plåtmage som inte visade några tecken på att vara ur form trots flera kilo lösgodis. Helgen har i allafall bestått av en massa rolig hundträning också. Vi började med att åka och träningstävla på Bro Håbo på skärtorsdagen. Valde att köra linförighet, läggande, inkallning och kryp eftersom det bara är 2 veckor kvar tills vi ska starta lägre spår. Linförigheten gick sådär, hon är lite okoncentrerad då kopplet är på. Sedan la hon sig inte på läggandet(?????). Inkallning och kryp gick däremot fint förutom att jag råkade trampa på hennes benpäls i krypet så det blev tvärstopp! Måste bestämma mig för om det blir någon utställning i vår annars klipper vi nog ner benen innan det är tävlingsdax.


På påskafton träffade vi Helen för lite lydnadsträning på SoSuBK.  Vi lade också korta spår till hundarna precis vid klubben. Vi var där tidigt och det var inga andra där så vi tänkte att det var nog lugnt. När vi sedan skulle gå spåren var det däremot fullt med bilar på parkeringen (= fullt med folk i skogen). Smilla började bra och tog de första apporterna helt ok.  Sedan kom vi till ett vägkors där det troligtvis promenerat en del människor och där det var uppsatt spårsnitslar. Först var hon på väg att ta det andra spåret men efter lite strul hittade vi i allafall vårt spår och kunde ta oss till slutet.


 På påskdagen åkte vi till Enköping för att träffa aussiemaffian. Jag ville verkligen att Smilla skulle få lyckas ordentligt så Maja fick lägga ett spår på ca 400 m utan några störningar. Efter gårdagens superutmaning var det här spåret som rena E4:an tyckte Smilla och körde 110 hela vägen. Dock jobbade hon superkoncentrerat trots farten och tog alla 4 apportena bättre än vad hon gjort på säkert ett halvår. Lycka!  Efter spåret åkte vi till Enköpings BK där Malin komenderade oss i lägre lydnaden. Gick väll sådär...  Positivt var att framförgåendet och krypet var helt godkända. Däremot slarvade hon i inkallningen där hon flyttade rumpan när jag lämnade henne. Vi har inte råd med några onödiga poängavdrag eftersom jag bestämt att vi ska stå över platsliggningen som är värd hela 50 poäng. Fotgåendet var väldigt okoncentrerat(som det tyvärr ofta blir på nya planer) och jag måste komma i håg att utnyttja regeln att man får gå ner på plan innan tävlingen i brukset. I hoppet sätter hon sig alldeles för nära hindret så det måste vi träna massor på.


På annandag påsk hade vi egentligen tänkt ta det lite lugnt men planerna ändrades och det blev ett agilitypass med Jennie och springergrabbarna. Jag och Smilla har ju bara tränat tre gånger i vinter så jag hade inga större ambitioner med passet. Jenny hade gjort en bana med hur många hinder som helst (tydligen så många som det är på tävling) Vi har aldrig kört en hel bana förut men tänkte att det kunde vara kul att prova. Jennie hade lagt in lite kluriga svängar så de var inte helt plättlätt. Första turen var jag inte med för fem öre så sen fick jag springa banan utan hund under Jennies överseende. Sedan körde jag Smilla igen och när jag gjorde rätt gjorde hon som hon skulle och vi tog oss igenom på fem fel. Fattar inte riktigt när Smilla lärde sig allt detta, kan det vara något av barnen  som smygtränat henne??? Kul var det i alla fall och passet gav ordentlig mersmak. Nu blir det lite välförtjänt vilaför oss båda ett par dagar!

Presentation


LP1 LP2 SEVCH RLDN RLDF Tikk-A-Ring's Ten Dreams "Smilla" och Sunsilk's Quick Maniac

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Sidor vi gillar


Ovido - Quiz & Flashcards